22. 5. 2009

Zemiakové knedlíky s údeným mäsom

Suroviny: zemiakové cesto na pirohy alebo iný druh: 800 g zemiakov, 250 g hrubej múky, 2 vajcia, 70 g krupice, soľ, na plnku: 300 g údeného mäsa, prípadne maslo a cibuľa 

Postup: Pripravíme si jedno alebo druhé zemiakové cesto z uvarených zemiakov. Mäso nakrájame na drobné kúsočky alebo pomelieme a opečieme nasucho, prípadne na masle s cibuľou nakrájanou nadrobno. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pokrájame na štvorce cca 6 x 6 cm. Na každý štvorec položíme kôpku plnky, knedle dobre uzatvoríme, zaguľatíme a dáme variť do vriacej osolenej vody. Varíme ich cca 10 minút. Podávame poliate roztopenou masťou s udusenou kyslou kapustou.

Žiadne komentáre: