Suroviny: zemiakové cesto ( ako na zemiakové pirohy ), cibuľa, rastlinný olej, údené tofu, cesnak, sójová drť, soľ, mleté čierne korenie
Postup: Tofu povaríme s cesnakom, soľou a korením ( alebo ako ste zvyknutí, podľa chuti ), a nakrájame na kocky. Sójovú drť si vopred namočíme do ochuteného nálevu, masoxu a pod., tiež podľa chuti a necháme naboptnať, potom z neho tekutinu vytlačíme. Cibuľku osmažíme dohneda, pridáme k nej tofu a sójovú drť a dochutíme mletým čiernym korením, a ešte čím len chcete. Plnku necháme vychladnúť. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pokrájame na štvorce cca 6 x 6 cm. Na každý štvorec položíme kôpku plnky, knedle dobre uzatvoríme, zaguľatíme a dáme variť do vriacej osolenej vody. Varíme ich cca 10 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára