Suroviny: 1 cestoviny, 1 karfiol, 3 lyžice masla, 1 lyžicu hladkej múky, 3 až 4 dl mlieka, 100 g postrúhaného syra, ďumbier, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, 1 lyžicu horčice
Postup: Cestoviny uvaríme podľa návodu na vrecúšku. Karfiol rozoberieme, osolíme a krátko podusíme. Zmiešame s cestovinou. Z masla a múky pripravíme zásmažku, ktorú zalejeme mliekom, povaríme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej omáčky primiešame za hrsť postrúhaného syra, ďumbier, soľ, zeleninovú koreniacu zmes a horčicu. Zmiešame s karfiolom a cestovinou. Masu vylejeme do vymasteného pekáča, posypeme strúhaným syrom a zapečieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára