22. 5. 2009

Kotúče

Suroviny: 1 l polohrubej múky, 6 väčších zemiakov uvarených v šupke, 1 kocka droždia, 1 dcl mlieka, 1 vajce, trocha soli, škvarky, mleté čierne korenie alebo škorica a cukor 

Postup: Do postrúhaných zemiakov pridáme kvások a všetky ostatné suroviny. Zamiesime cesto, ktoré sformujeme do hrubšieho šúľka v priemere 7 cm a necháme kysnúť. Potom ho rozkrájame na 1 cm kúsky, ktoré rozvaľkáme, posypeme korením, škvarkami a osolíme. Ak chceme sladké kotúče posypeme ich cukrom a škoricou. Takto pripravené kúsky zvinieme, stočíme do tvaru slimáka a pokrájame. Ukladáme na vymastený plech, vrch kotúčov potrieme vajcom alebo rozpustenou masťou a upečieme.

Žiadne komentáre: