30. 5. 2009

Zemiakové knedle

Suroviny: 1000 g zemiakov, 500 ml sladkého mlieka, 100 g krupice, 2 žemle, 50 g masla alebo masti, soľ 

Postup: Zemiaky očistíme, nastrúhame, dáme do čistej utierky a prebytočnú vodu z nich vyžmýkame. Z mlieka a krupice uvaríme hustú kašu, pridáme pripravené zemiaky, vypracujeme, osolíme, prisypeme žemle nakrájané na kocky, ktoré sme podusili na tuku. Všetko spolu spojíme tak, aby sme dostali veľmi husté cesto. Z cesta povykrajujeme menšie okrúhle knedličky, ktoré varíme v horúcej vode asi 20 minút (podľa veľkosti). Uvarené vyberieme a necháme odkvapkať.Podávame ako prílohu k bravčovému alebo inému pečenému mäsu.




Žiadne komentáre: