26. 5. 2009

Poľovnícky guľáš

Suroviny: divina (množstvo podľa počtu jedákov), soľ, čierne korenie, masť, cibuľa, červená mletá paprika, paradajky, pretlak alebo kečup, masox, borievky, červené víno 

Postup: Mäso narežeme na kocky, poprášime korením, opražíme narýchlo na rozhorúčenej masti, osolíme, pridáme pokrájanú cibuľu, ochutíme paprikou, rajčiakovým pretlakom, kečupom alebo paradajkami, ktoré sme predtým ponorili do horúcej vody a zbavili šupky. Podlejeme vývarom z masoxu a dusíme do polomäkka. Pred záverom prilejeme červené víno, pridáme borievky a dokončíme varenie. Nakoniec zahustíme guľáš zápražkou. Tento guľáš je hustejší ako sme bežne zvyklí. Konzumuje sa zväčša s chlebom. 



Žiadne komentáre: