18. 5. 2009

Marinovane kotlety

Suroviny: bravčové naklepané kotlety:,, na marinadu:/cca na 4 velke kotlety/-2 polievkové lyžice olivoveho oleja,1/2 kavovej lyzičky sojovej omačky,1 dcl červeného vina,1 kavová lyžicka sladkej červenej papriky,trošku čierného mletého.korenia  

Postup: Marinadu rozmiešame aby sa všetko stmelilo do seba.Kotlety posolime z oboch stran a poriadne ponamačame z ooch stran do marinady.nechame ich potom ešte v tej marinade a prikryte dame do chladničky na noc.ak sa da,sem tam mäso pootačame aby sa namarinovalo pravidelne/zo všetkých stran/.marinovat možeme aj dlhšie,max.3 dni,vtedy mäso lepšie naberie chut marinady.Panvicu rozpalime,mozeme potriem trosokou oleja,vlozime kotlety i so zvysnou marinadou a na miernom ohni pomaly grilujeme do mäkka.nepodlievame vodou,len pravidelne obraciame aby sa mäso prepieklo z oboch stran a aby nam neprihorelo.Ugrilujeme do chrumkava.


Žiadne komentáre: