20. 8. 2010

Živánska v janskom skle

bravčové mäso-krkovička, hovädzie mäso-biela pečeň /falošná sviečkovica/, divina, soľ, čierne korenie, červená paprika, cibuľa, slanina-domáca, klobása, olej

Mäsá pokrájame na tenké plátky a ešte ich vyklepeme.Približne v rozmeroch cca 7 x cca 12 cm. Slaninu, cibulku a klobásu pokrájame na tenké kúsky. Soľ,korenie a červenú papriku spolu pomiešame v pomere 1:1:1. Začíname hovädzím,posypeme mix korením,položíme na mäso cibulu,slaninu a klobásu a prikryjeme bravčovým mäsom z oboch strán nakoreneným. A zase slanina,cibula a klobása a potom divina.Keď je už vyššia kopa zvalíme a uložíme do jenského skla. Keď je už naplnená a nacepovaná velmi tesne aj po bokoch polejeme olejom, zakryjeme a dame na 48 hod. do chladničky.Potom to dáme do studenej rúry a nastavíme čas na 90 minút pri teplote 190 stupňov C. Podávame s varenou ryžou.

Žiadne komentáre: