30. 8. 2010

Kuracie rezne Liptov

4 vykostné kuracie stehná, cesnak, sol, čierne korenie, korenie na čínu, sojová omáčka, biele víno, trojobal, olej, šampiony, por, šunka

Vykostené kuracie stehná naložíme do marinády asi na 24 hod. marináda: 2 PL sojovky,sol, čierne korenie, 1 ČL čínskeho korenia, 4-6 stručkov pretlačeného cesnaku,1 dl bieleho vína. Stehna na druhý deň vyberieme z marinády, osušíme, obalíme v trojobale , vypražíme. Zo zvyšnej marinády môžeme urobiť pikantnú vínovú omáčku. Omáčka:  na oleji orstujeme pór spolu so šampionmi, pridáme šunku pokrájanú na nudličky zalejeme marinádou zahustíme solamylom. podávame s ovocnou ryžou.

Žiadne komentáre: