13. 8. 2010

Pečená červená cibuľa s tymiánom

6 rovnakých, stredne veľkých až veľkých červených cibúľ, posekaný alebo rozdrvený tymián, soľ, hrudka masla

Odstráňte prvú vrstvu šupky cibule. Nožom tesne odrežte len spodok, aby ste vytvorili rovnú plochu, a navrchu spravte 2 rezy v tvare kríža, zarežte iba do polovičky, neprekrojte cibuľu na štvrtky. Do týchto medzierok natlačte trochu posekaného alebo rozdrveného tymianu, soľ (je potrebné, aby ste dostali soľ priamo do zárezov) a malú hrudku masla. Cibule pečieme najradšej v kameninovej mise na tenkej vrstve morskej soli, alebo priložením k pečenému kurčaťu či jahňacine a ony sa pokojne upečú vtom istom pekáči. Dajte ich do rúry nahriatej na 200 °C na 30 - 35 minút. Cibule chutia skvele s pečeným mäsom, sú veľmi chutné a sladké.

Žiadne komentáre: