13. 8. 2010

Prekladané zemiaky

1,5 kg zemiakov, 5 vajíčok, 3 cibule, olej, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 kg točenej klobásy, 1 dl mlieka

Na oleji opražíme klobásu. Vyberieme ju a na tom istom oleji opražíme na kolieska pokrájanú cibuľu. Očistíme zemiaky a pokrájame ich ako na hranolky. 3 vajíčka uvaríme na tvrdo. Do sklenenej zapekacej misky dáme na dno trochu oleja a ukladáme vrstvu zemiakov. Posolíme a okoreníme. Potom dáme vrstvu vajíčka, cibule, a klobási. Takto to opakujeme všetko ešte raz. Misu prikryjeme a dáme do vyhriatej rúry. Pred dokončením, odkryjeme a polejeme mliekom v ktorom sme rozmiešali 2 vajíčka. A dáme ešte zapiecť.

Žiadne komentáre: