30. 8. 2010

Plnené placky bravčovým mäsom

cesto : vajce, 0,5 pohára vriacej vody, 2 poháre hladkej múky, soľ
plnka : 30 dkg mleté bravčové mäso, jedna cibuľa, 0,5 pohára vriacej vody, olej - 1 pohár

Z múky, vajca, 0,5 pohára vody a soli vymiešame cesto. K mletému mäsu pridať nastrúhanú cibuľu, 0,5 pohára vriacej vody, pridať podľa chuti soľ, čierne korenie a pod. Vymiešať a nechať odstáť 15 minút. Z cesta vyvaľkať tenké placky hrubé 3-4mm v priemere 18-20cm.na placku položiť 1-2 lyžice plnky. Okraje placky potreť vodou alebo vajcom. Preložiť napoly, pritlačiť kraje.Smažiť vo fritéze z oboch strán do zlatova.

Žiadne komentáre: