8 stredne velkých zemiakov (800 g ), 1 polievkovú lyžicu soli, 200 g jemného tvarohu, 200 g plesňového syra niva, 1/2 lyžičky bieleho korenia, 2 lyžičky pažítky, 2 lyžičky zmäknutého masla, 2 lyžičky hrubej soli, lyžičku červenej papriky, maslo na potretie formy
Umyté zemiaky v šupke varíme prikryté 20 min. v osolenej vode.Vodu scedíme a hornú tretinu zemiakov skrojíme jako vrchnák,vnútro vyberieme ostrým nožom a spolu s tvarohom, nivou a maslom spracujeme na vláčnu hmotu.Zmiaky ňou naplníme a prikryjeme vrchom.Rúru predhrejeme na 200 stupňov,formu alebo plech vymastíme maslom a zemiaky poukladáme prikrytým vrchom smerom dole.Posypeme solou,paprikou a zohrievame v rúre asi 10 min.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára