13. 8. 2010

Pečené kurča s jogurtom

kurča (alebo kuracie stehná), 500 ml bieleho jogurtu, 2 lyžičky kari korenia, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1/2 lyžičky mletého bieleho korenia, 2 lyžice bieleho vína (nemusí byť), 2 lyžice sójovej omáčky, 70 g tvrdého syra, soľ, olej

Jogurt, víno, korenie, sójovú omáčku premiešame a do tejto jogurtovej zmesi naložíme naporciované a posolené kurča a necháme cez noc odležať. Na druhý deň poukladáme mäso do naolejovanej ohňovzdornej zapekacej misy, podlejeme časťou jogurtovej zmesi, prikryjeme alobalom a pečieme do mäkka. Pred dokončením odkryjeme, posypeme postrúhaným syrom a dopečieme do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou.

Žiadne komentáre: