12 až 15 plátkov cesta „ouarka", 400 g tuniaka z konzervy, cibuľa, strúčik cesnaku, viazanička petržlenovej vňate, polievková lyžica roztopeného masla, 1/4 kávovej lyžičky mletého bieleho korenia, 1/4 kávovej lyžičky mletého čierneho korenia, soľ, 250 ml olivového oleja na praženie, citrón na ozdobu
Mäso z tuniaka necháme odkvapkať a dôkladne ho roztlačíme vidličkou. Cibuľu ošúpeme a posekáme nadrobno. Cesnak ošúpeme a rozotrieme v porcelánovom mažiariku. Petržlenovú vňať preberieme, opláchneme a posekáme nadrobno.Cibulu opražíme na roztopenom masle do svetlo-zlata. Pridáme cesnak, soľ, mleté biele i čierne korenie a za stáleho miešania ďalej pražíme na slabom ohni asi 3 až 4 minúty.Odložíme z ohňa, spojíme s tuniakom a celú plnku dôkladne premiešame.Na každý plátok cesta dáme porciu plnky a jemne ju rozotrieme. Cesto zložíme do trojuholníka (podobne ako palacinku). Vyprážame na horúcom oleji z oboch strán do zlata. Podávame ozdobené plátkami citróna.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára