16. 8. 2010

Guličky plnené bryndzou

70 g stuženého tuku, 140 g hrubej muky, 3 vajcia, struhany syr, 200 g bryndze, 80 g maslo, sol, pažitka, kopor, trochu bešamela, 2,5 dcl vody

Do 2,5 dl osolenej vriacej vody pridáme za stáleho miešania 70 g stuženého tuku, 140 g hrubej múky a uvaríme husté cesto. Necháme vychladnúť, primiesime 3 vajcia a dobre premiesime. Z cesta mokrými rukami robíme guľky vo veľkosti orecha. Poukladáme ich na vymastený, múkou posypaný plech ďalej od seba, môžeme ich potrieť vajcom a posypať strúhaným syrom. Dáme do horúcej rúry (8 minút ju neotvárame). Keď guľky naskočia, teplotu znížime a guľky dosušíme, aby vnútri neboli mazľavé. Upečené a vychladnuté prekrojíme a naplníme bryndzovou plnkou. Plnku pripravíme vymiešaním 200 g bryndze, 80 g masla, soli, posekanej pažítky alebo kôpru a trocha bešamelu.

Žiadne komentáre: