23. 8. 2010

Čína tisíc a jednej chuti

3-4 stredne veľké kuracie rezne, hladká múka, sójová omačka, vajíčko, olej, bambusové výhonky, arašidy, hladká kapusta, 2 farebné papriky, soľ, čierne korenie, paprika, kari

Najlepšie jeden deň dopredu si naložíme kuracie mäso : rezne nakrájame na rezance cca 1 cm široké a v mise premiešame s približne 2 lyžicami hl. múky, vajíčkom, sójovou omáčkou, 2 lyžicami oleja a korením (čierne korenie, paprika, soľ). Prikryjeme a necháme v chladničke do druhého dňa. Rozpálime olej v hlboké panvičke alebo hrnci a prudko opražíme na hrubo nakrájané arašidy. Pridáme naložené kuracie rezance. Prudko opekáme. Keď je mäso skoro hotové pridáme na menšie rezance nakrájané, vyčistené a umyté papriky, hl. kapustu, bambusové výhonky a dochutíme sójovou omáčkou a prípadne korením. Zelenina sa musí pripravovať čo najkratšiu dobu, inak stráca farbu i chuť. Počas prípravy mäsa si vedľa v hrnci uvaríme ryžu -množstvo podľa potreby. Do vody s ryžou nasypeme cca 1 kávovú lyžičku karí pre spestrenie chuti i farby ryže.

Žiadne komentáre: