23. 8. 2010

Čína z bravčového mäsa

5O dkg chudého bravčového mäsa alebo kuracie rezne, 2 polievkové lyžice worčestrovej omáčky, 2 polievkové lyžice maggi, 2 polievkové lyžice oleja, 2 surové vajcia, 2-3 stredné cibule na kolieska,1,5 lyžičky soli, rovná lyžička mletého čierneho korenia, lyžička mletej sladkej papriky, 0,5 lyžičky mletej pálivej papriky - podľa chuti, pór na kolieska, paprika kápia na rezance

Umyté, čistou utierkou osušené mäso pokrájame na kocky,  vložíme do hrnca, pridáme všetky uvedené suroviny a  pochutiny. Všetko dobre premiešame a v chladničke necháme 24 hod.  odležať. Odležané mäso na opečieme, potom pridáme papriku a smažíme do jej zmäknutia. Pridáme pór a smažíme asi minútu. Ako prílohy podávame zemiaky, opekané zemiaky alebo hranolky, ryžu a rôzne  šaláty zo zeleniny. Vhodná je aj kombinácia príloh.

Žiadne komentáre: