20. 8. 2010

Zapekané kuracie rezne s kečupom

500 g kuracie  prsia, 3 -4 cibule, 200 g šampiňonov, tvrdý syr, smotana na šlahanie, maslo, kečup, horčica, koreniny

Kuracie  rezne jemne naklepeme , osolíme a  uložíme  na plech  vymastený maslom .Cibulku si nakrájame na kolieska a orestujeme  na  masle. Potom ju uložíme na jednotlivé kusky mäsa , na to pukladáme šampinony / surové alebo sterilizované / a na to každý kúsok mäsa posypeme  strúhaným  syrom , netreba  sa  báť  dať  aj viac  syra .Nakoniec  ešte všetko polejeme  kecupom  a horčicou.V závere všetko zalejeme  šlahačkovou smotanou a dáme zapiecť do rúry na 200 stupnov.Pecieme cca 30 - 45 min. , zalezi to od rury , ale treba to radsej sledovat , aby sa ten syr zvrchu nepripiekol  velmi .

Žiadne komentáre: