27. 8. 2010

Belušský vtáčik

bravčové stehno 1 kg, hovädzí bujon 2 kocky, 2 vajcia uvarené na tvrdo, 4 ks kyslej uhorky, 0,20 kg telacej párky, 0,20 kg udenej slaniny, 1/4 l 33% smotany, veľkú cibulu, olej, Vegeta, soľ, čierne mleté korenie, horčica, solamyl

Bravčové mäso umyjeme a nakrájame na kocky asi 2 x 2 cm. Posolíme, pokoreníme, pridáme 2 lyžice horčice a dobre premiešame. Necháme cca 30 minút postáť. Na oleji opražíme na drobno pokrájanú cibuľu, vložíme bravčové odstáte mäso a rýchlo opražíme po všetkých stranách. Podlejeme vodou, pridame vegetu, bujon a udusíme cca 1 hodinu. Potom pridáme na kocky pokrájané vajcia, kyslé uhorky, párku, opraženú údenú slaninku a 15 minút podusíme. V smotane rozšľaháme 2 lyžice solamylu a za stáleho miešania pomaly vlejeme do šťavy s mäsom. Asi 10 minút prevaríme, podľa chuti dochutíme, môžeme zjemniť kúskom masla. K Belušskému vtáčiku podávame ryžu, alebo knedľu.

Žiadne komentáre: