27. 8. 2010

Bravčové srdce na údenej slaninke

800 g bravčového srdca, 50 g údenej slaninky, soľ, rasca, mleté čierne korenie, olej, 120 g cibule, 2 kyslé sterilizované uhorky, 1-2 polievkové lyžice hladkej múky, 2 dl kyslej pochúťkovej smotany

Srdce dobre umyjeme v studenej vode a varíme v osolenej vode (asi 20 minút). Potom ho pokrájame na malé kocky. Nadrobno pokrájanú údenú slaninu opražíme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a do-sklovita opražíme. Pridáme pokrájané srdce, podľa chuti osolíme, okoreníme, posypeme rascou a takmer domäkka udusíme. Tesne pred dokončením pridáme pokrájané sterilizované uhorky a nakoniec dochutíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali hladkú múku. Servírujeme s cestovinou.

Žiadne komentáre: