600 g kuracích pŕs, soľ, čierne mleté korenie, 100 g masla, 2 dcl bieleho vína, 2 papriky, petržlenovú vňať, šunkovú salámu, syr
Kuracie prsia pokrájame na plátky, posolíme, okoreníme, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou, obalíme zľahka najprv syrom, potom šunkou a narýchlo opražíme na polovici masla alebo na oleji z oboch strán. Pokladieme na vymastený pekáč, polejeme narýchlo vypečenou šťavou, obložíme očistenými a pokrájanými paprikami, a dáme do rúry piecť. Pred dopečením podlejeme vínom, pridáme zvyšné maslo, trochu posekanej petržlenovej vňate a necháme spolu prevrieť. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára