3. 6. 2009

Zapekané paradajky s teľacím mäsom a jablkami

Suroviny: 300 g paradajok, 250 g teľacieho mäsa, 100 ml kyslej smotany, 1 vajce, 30 g údeného syra, 4 jablká, hladká múka, 2 cibule, 1 lyžica masti na vymastenie misy, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ 

Postup: Paradajky nakrájame na plátky, osolíme, obalíme múkou a vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Posypeme uvareným mäsom, ktoré sme nadrobno nakrájali. Okoreníme a posypeme očistenými nastrúhanými jablkami, nadrobno nakrájanou a nasekanou cibuľou a petržlenovou vňaťou.Všetko zalejeme vajcom, ktoré sme rozšľahali s nastrúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 minút. Hotové pokvapkáme kyslou omáčkou. Podávame s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou.




Žiadne komentáre: