Suroviny: 4 veľké zeleninové papriky, 4 lyžice paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 2 lyžice masti, 30 g hladkej múky, mäsový vývar, 2 klinčeky, 1 čajová lyžička cukru, celé nové korenie, mleté čierne korenie, soľ
Plnka: 100 g hovädzieho mäsa, 100 g bravčového mäsa, 100 g udusenej ryže, 100 g mrkvy, 50 g petržlenu, 1 lyžica oleja, oregano, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Papriky zbavíme jadrovníkov a naplníme pripravenou plnkou. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme v rozpálenej masti. Pridáme paradajkový pretlak, mäsový vývar, celé a mleté korenie, soľ, klinčeky a zahustíme múkou. Osladíme a dobre premiešame. Naplnené papriky vložíme do omáčky a udusíme domäkka.
Plnka: Obidva druhy mäsa pomelieme, osolíme a okoreníme. Primiešame na kocky nakrájanú mrkvu a očistený zeler. Pridáme olej a udusenu ryžu. Premiešame a dochutíme oreganom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára