Suroviny: 250 g mäsa, 12 vajec, 12 paradajok, 1 až 2 lyžice smotany, zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, sol
Postup: Z veľkých paradajok odrežeme vrch a lyžičkou vyberieme jadrá. Teľacie alebo bravčové mäso pomelieme a udusíme so soľou a s mletým čiernym korením. Po vychladnutí pomiešame so smotanou a zelenou petržlenovou vňaťou nasekanou nadrobno.Paradajky plníme do polovice pripravenou masou a ukladáme vedľa seba na vymastený pekáč. Do každej paradajky dáme surové vajce a dusíme prikryté, až kým bielok nestuhne. Podlejeme pripravenou paradajkovou omáčkou, posypeme zelenou petržlenovou vňaťou nasekanou nadrobno a podávame teplé.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára