Suroviny: 8 mladých kalerábov, 2 lyžice masla, petržlenová vňať, lyžica hladkej múky, soľ
Náplň: lyžica masla, lyžica jemne nakrájanej cibule, pol šálky jemne nasekaného bieleho mäsa (zbytok pečeného alebo vareného kurčaťa - sliepky) väčší šampiňón, žĺtok, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Na masle podusíme nakrájanú cibuľu s nasekanou petržlenovou vňaťou, pridáme jemne nasekaný šampiňón, osolíme a dusíme domäkka. Potom pridáme mäso, podusíme spoločne asi 5 minút a po odstavení zo sporáka primiešame žĺtok.Kaleráby olúpeme, odkrojíme na hornej strane plátok ako vrchnáčik a vnútro vykrajovacou lyžičkou vydlabeme tak, aby sa do vnútra zmestila náplň. Vrchnáčik pripevníme špáradlom.Kaleráby vložíme do hlbokej zapekacej misky vymastenej maslom, podlejeme niekoľkými lyžicami vody a dusíme domäkka. Vydlabanú dreň dáme okolo kalerábov v miske alebo ich môžeme použiť na prípravu zeleninového vývaru s inými druhmi zeleniny.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára