Suroviny: 1 karfiol, 30 g oleja, 200 g hríbov, 200 g rajčiakov, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžice hladkej múky, 20 g masla, soľ, mleté čierne korenie, mleté nové korenie, 1 dl červeného vína, 1 citrón
Postup: Očistený karfiol uvaríme v osolenej vode. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané hríby, osolíme, okoreníme a dusíme. Pridáme pokrájané rajčiaky, prelisovaný cesnak, podlejeme vývarom z karfiolu a ešte dusíme. Neskôr podlejeme červeným vínom a dodusíme. Po dodusení pridáme maslo. Nakoniec pridáme na malé kúsky rozobraný karfiol, okyslíme citrónovou šťavou a ešte prehrejeme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára