18. 5. 2009

Francúske zemiaky z hubami

Suroviny: 1 kg menších zemiakov, 2 vajcia na tvrdo, 30 g masti alebo oleja, 500 g čerstvých húb ( alebo primerané množstvo sušených, vopred namočených ), 80 g cibule, 40 g masla, soľ, mleté čierne korenie, asi 4 dl mlieka a 1 vajce 

Postup: Umyté zemiaky dáme uvariť v šupke. Vychladnuté olúpeme, pokrájame na plátky a polovicu uložíme na vymastený pekáč. Osolíme ich a posypeme hubami, ktoré sme udusili na cibuli. Na huby poukladáme na kolieska pokrájané vajcia na tvrdo, osolíme, okoreníme a pokryjeme druhou vrstvou zemiakov. Znovu osolíme, pokvapkáme rozpusteným maslom a dáme na 20 minút piecť. Potom zemiaky vyberieme a zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajce. Zapečieme do zlatohneda.

Žiadne komentáre: