7. 3. 2009

Zeleninová štrúdľa

Suroviny:450 g lístkového cesta
100 g stopkatého zeleru
1 mrkva
500 g brokolice
1 červená paprika
soľ, korenie, muškátový oriešok
200 g kyslej smotany
3 vajcia
100 g postrúhaného tvrdého syra
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
50 g masla
Postup:Zeler, mrkvu, brokolicu a papriku očistíme a nadrobno pokrájame. Všetko povaríme v horúcej osolenej vode asi 1 až 2 minúty. Scedíme a opláchneme studenou vodou.
 Smotanu, vajcia, syr, bylinky, soľ, korenie a muškátový oriešok zmiešame a pridáme k zelenine. Cibuľu a cesnak ošúpeme, nasekáme a do zlatista opečieme .
 Rúru zohrejeme na 180°C. Vyvaľkáme cesto, pokvapkáme roztopeným maslom, naložíme opečenú cibuľu s cesnakom a zeleninovú zmes, opatrne zrolujeme a uložíme na pomastený plech vyložený papierom na pečenie. Okraje dobre pritlačíme, aby plnka nevytiekla. Pečieme 35 minút, občas pretrieme zvyšným maslom.

Žiadne komentáre: