13. 3. 2009

Zajac na horčici

Suroviny:
1 vypitvaného a očisteného zajaca
1 pohár francúzskej dionskej horčice
5 polievkových lyžíc oleja
1 veľkú cibuľu
niekoľko strúčikov cesnaku
trochu sušeného tymianu
soľ
mleté čierne korenie
250 ml kyslej smotany
2 dl bieleho vína
Postup:Zajaca umyjeme, osušíme, naporcujeme a mierne osolíme. Vo veľkom hrnci alebo pekáči zohrejeme olej, kúsky zajaca opečieme z každej strany dozlatista, horčica by nemala zostať veľmi tmavá. Pridáme očistenú a na kolieska nakrájanú cibuľu, podlejeme vínom. Primiešame očistené, nakrájané strúčiky cesnaku a sušený tymián. Podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme. Ak omáčka príliš vrie, teplotu znížime. Mäso osolíme, okoreníme, podľa potreby podlejeme a dusíme do mäkka. Udusené mäso vyberieme z pekáča, do omáčky vmiešame kyslú smotanu. Podávame s chlebom, prípadne so zemiakmi .

Žiadne komentáre: