13. 3. 2009

Dusený králik

Suroviny:1 vypitvaný a očistený králik (asi 1,4 kg)
3 stredne veľké cibule
8 stredne veľkých rajčín
2 strúčiky cesnaku
1 dlhú červenú feferónku
4 lyžice oleja
soľ
biele korenie
¼ l bieleho vína
3 výhonky čerstvej šalvie alebo 1 lyžičku sušenej
Postup:Králika umyjeme, osušíme a rozdelíme na 8 kúskov. Rajčiny umyjeme a rozštvrtíme. Cibule olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Cesnak olúpeme a nasekáme na drobno. Feferónku očistíme, umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké krúžky. V hlbšom pekáči rozpálime olej a mäso na ňom zo všetkých strán opečieme. Osolíme a okoreníme, pridáme rajčiny, cibuľu, cesnak a feferónku. Podlejeme 1/8 l bieleho vína a 1/8 l vody, prikryjeme pokrievkou a necháme asi 1 hodinu dusiť. Po 30 minútach dusenia prilejeme zostávajúce víno a pridáme vetvičky šalvie. Hotový pokrm ochutíme soľou, korením a podávame s bielym chlebom.

Žiadne komentáre: