13. 3. 2009

Venušina roláda

Suroviny:800 g morčacích pŕs
50 g postrúhaného syra typu ementál
3 vajíčka
½ l bieleho vína
½ l slepačieho vývaru
2 šalotky
4 PL smotany
50 g čerstvých byliniek
soľ, mleté čierne korenie
Postup:Urobíme praženicu z vajec, pridáme do nej nastrúhaný syr, nasekané špenátové listy a pažítku, posolíme a okoreníme. Umyté a osušené morčacie prsia rozrežeme ostrým nožom na plátky. Potrieme ich bylinkovou zmesou, stočíme a previažeme niťou. Posolíme a okoreníme.Na rozohriatom oleji opražíme roládu z obidvoch strán, podlejeme vínom, prikryjeme a dusíme (môžeme dusiť aj v trúbe) asi 60 minút. Vyberieme mäso a šťavu zriedime vývarom a dochutíme smotanou. Omáčku servírujeme osobitne. Podávame so zemiakovými pusinkami

Žiadne komentáre: