23. 3. 2009

Smotanové huby

Suroviny:500 g nakrájaných čerstvých húb ( zmes ), menšia cibuľa, 4 guličky čierneho aj nového korenia, 1 bobkový list, 250 ml kyslej smotany, 2 – 3 PL hladkej múky, prípadne 1 lyžička octu, 40 g masla, soľ, prípadne štipka drvenej rasce                   

Postup:Na rozpustenom masle, na ktorom môžeme prípadne speniť nadrobno nakrájanú cibuľku podusíme nakrájané huby. Keď sa ich vlastná šťava vydusí pridáme troška horúcej vody, čierne a nové korenie a bobkový list,môžeme pridať trocha rasce a povaríme do mäkka.Smotanu rozmiešame s múkou a troškou vody a vlejeme do húb. Môžeme pridať za lyžičku octu a za stáleho miešania povaríme cca 5 minút. Podľa potreby dosolíme. Podávame s čiernym chlebom 

Žiadne komentáre: