16. 3. 2009

Ryžovo-mäsové knedličky v kapuste

Suroviny:300 g mletého bravčového mäsa
150 g ryže
2 cibule
600 g kyslej kapusty
100 g slaniny
2 vajcia
rasca
mleté čierne korenia
soľ
polohrubá múka
kyslá pochúťková smotana
Postup:Na troche oleja rozškvaríme nadrobno nakrájanú slaninku, speníme cibuľku a pridáme kyslú kapustu. Zalejeme vodou a dusíme, kým kapusta nezmäkne. Medzitým si pripravíme knedličky: do mletého mäsa (alebo namočeného a odkvapkaného sójového granulátu) pridáme dusenú ryžu (v pomere 2:1), na oleji spenenú cibuľku, vajcia, mleté čierne korenie. Všetko dôkladne premiešame, ak je masa riedka, pridáme trochu polohrubej múky. Z tejto hmota tvarujeme knedličky vo veľkosti orecha. Keď je kapusta mäkká, dáme ich do nej variť. Nakoniec zahustíme jedlo zápražkou, do ktorej pridáme trošku sladkej červenej papriky a podľa chuti smotanu.

Žiadne komentáre: