16. 3. 2009

Hovädzie Stroganov

Suroviny:360 g hovädzie filé (sviečková alebo roštenka)
60 g šubky
6 malých sterilizovaných uhoriek
2 cibule – šalotky
2,5 dl hovädzieho vývaru
200 g šampiňónov
2 PL masla
½ KL štiplavej papriky
½ PL horčice
1 dl kyslej smotany
soľ
mleté biele korenie
1 PL nadrobno nasekaného zeleného petržlenu
Postup:Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky, šunku na malé kocky, nakladané uhorky na drobné rezance a očistenú šalotku nadrobno. Na rozohriatom masle opečieme mäso z oboch strán a odložíme ho tak, aby zostalo teplé. Vo výpeku opražíme cibuľu, nakrátko aj šunku a uhorky a ešte spolu za občasného miešania popražíme. Zalejeme hovädzím vývarom, povaríme, pridáme papriku, horčicu, smotanu a znovu miešame a povaríme. Do hotovej omáčky vložíme mäso, ale necháme ho len prehriať, už nevaríme! Podávame so zemiakovou kašou, posypanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: