23. 3. 2009

Rizoto a la Čálik

Suroviny:500 g zeleninovej zmesi (mrazená mrkva a hrášok s kukuricou), 2 očistené póry, 300 g hlív alebo aj iných čerstvých húb, 1 cibuľa, 200 g ryže, 3 vajcia, olej, soľ, vegeta, karí korenie alebo červená paprika  

Postup:Do osolenej vody dáme variť zeleninovú zmes, po 8 – 10 minútach pridáme ryžu a trocha oleja. Medzitým udusíme na cibuľke a oleji huby. Zatiaľ čo sa varí ryža a dusia huby, z vajec si upečieme omeletu. Potom pokrájame pór na tenké kolieska a dáme ho do sitka. Vychladnutú omeletu pokrájame na tenké rezance. Uvarenú ryžu scedíme cez pripravený pór. Ocedenú zmes dáme do misy, pridáme hubovú zmes a omeletové rezance, premiešame, dosolíme a podľa chuti dokoreníme. Podávame so zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre: