25. 3. 2009

Rebarborový koláč so snehom

Suroviny:6 žltkov, 200g margarínu,300g práškového cukru, 0,15 l mlieka, 300g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva
Plnka: 1000g očistenej a na menšie kúsky pokrájanej rebarbory, 150g krýš.cukru, 1 vanilka, trochu vody - spolu udusíme.Sneh: 6 bielkov, 150g kryštáľového cukru
Postup:Margarin vymiešame s cukrom a so žĺtkami, pridáme mlieko a múku spolu s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a dáme piecť. Po upečení naň navrstvíme horúcu rebarborovú plnku, potom sneh úšľahaný z bielkov, celý koláč posypeme posekánými orechami a dáme do rúry ešte na desať minút dosušiť pri najslabšom nastavení rúry

Žiadne komentáre: