24. 3. 2009

Cibuľový koláč

Suroviny: soľ, 3 vajcia ,50 g mäkkého masla ,30 g droždia ,1/2 lyžičky cukru ,125 ml vlažného mlieka ,1000 g cibule,125 g anglickej slaniny ,2 lyžice oleja ,150 g póru, 250 g kyslej smotany, čierné korenie,150 g strúhaného syra        

Postup:Do misy preosejeme múku, pridáme do nej soľ, jedno vajce, pokrájané maslo a prilejeme droždie rozpustené v mlieku s cukrom. Vypracujeme hladké vláčne cesto a prikryté ho necháme 30 minút vykysnúť. Cibule rozpolíme a nastrúhame na plátky.Na kocky nakrájanú slaninu osmažíme na oleji, pridáme cibuľu a za stáleho miešania dusíme 10 minút. Pridáme na kolieska nakrájanú bielu časť póru a dáme vychladnúť. Dve vajcia rozšľaháme v kyslej smotane, osolíme a okoreníme. Vykysnuté cesto vyvaľkáme priamo na vymastenom plechu a necháme ďalších 15 minút kysnúť. Cibuľu rozdelíme na koláč, prilejeme vajcia so smotanou a posypeme syrom. Pečieme pri 190 stupňov asi 35 minút.

Žiadne komentáre: