25. 3. 2009

Koláč s rebarborovou plnkou

Suroviny:5 vajec, 150 g kryštáľového cukru, 150g polohrubej múky, 1 lyžica oleja

Plnka: 500g rebarbory, 150g kryštáľového cukru, 2 lyžice vody, 1vanilka, 1/2 piškótového plátu, 50g hrozienok namočených v rume, 0,25 l šľahačky, 1lyžica práškového cukru.

Poleva:60g čokolády, 60g masla                 

Postup:Vajcia s cukrom šľaháme dovtedy, kým sa ich objem nezdvojnásobí. Potom primiešame múku a olej. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a dáme piecť. Vychladnutý plát rozkrojíme po šírke na polovicu. Na jednu polovicu dáme plnku, polejeme čokoládovou polevou a po stuhnutí a pokrájani ozdobíme vyšľahanou šľahačkou.
Príprava plnky: umytú a očistenú rebarboru pokrájame na malé plátky, pridáme cukor, 2 lyžice vody a podusíme. K podusenej rebarbore pridáme rozmrvený druhý piškótový plát, vanilku a hrozienka, všetko spolu premiešame a necháme chvíľu postáť.
Príprava polevy: maslo a polámanu čokoládu rozpustíme nad parou a vymiešame nahladko

Žiadne komentáre: