19. 3. 2009

Pečená veľkonočná plnka.

Suroviny:1O vajec, 10 rohlíkov, trochu mlieka, 25 dkg bôčiku, 2O dkg údeného mäsa, mrazená koreňová zelenina s hráškom, petržlenová vňať, pažitka, mleté čierne korenie, majorán, soľ.  

Postup:Rohlíky nakrájame na kolieska a namočime ich v rozšľahaných vajciach s mliekom. Bôčik zomelieme, údené mäso nakrájame na kocky, posekáme petržlenovú vňať a pažitku. Všetko pridáme k namočeným rohlíkom, mierne osolíme, pridáme majorán, koreňovú zeleninu a čierne meté korenie. Všetko ľahko ale dôkladne premiešame. Pekáč vystelieme hrubším rezancovým cestom a rovnomerne navrstvíme plnku. Pečieme v rúre 45 minút až hodinu. Po upečení vyklopíme na dosku a krájame to aj s cestom.

Žiadne komentáre: