18. 3. 2009

Plnené rezne s hubami

Suroviny:½ kg zemiakov, 150 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, masť v klasickom recepte, na plnku 40 g masti (oleja), 1 cibuľa, 150 g čerstvých húb, 1 vajce, mleté čierne korenie, soľ  

Postup:Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a pretlačíme. Pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenom lopári ho rozdelíme na rovnaké kúsky, ktoré roztlačíme a plníme. Naplnené zabalíme, sformujeme na rezne a vypražíme. Na plnku speníme na tuku nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané huby, posolíme a udusíme. Nakoniec pridáme mleté čierne korenie a vajce. Rezne podávame so zeleninovým šalátom alebo šalátom z kyslej kapusty.

Žiadne komentáre: