Suroviny:3 vajíčka
80g práškového cukru
3 PL vody
80g polohrubej múky
300 ml mlieka
1 puding
70g masla
40 práškového cukru
ovocie podľa sezóny a chuti
1 bal želé
2 – 3 PL kryštálového cukru
500ml vody
Postup:Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny a za stále šľahania pridávame vodu a múku. Z bielkov vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh a zapracujeme ho jemne do cesta. Hladké cesto vlejeme do formy vyloženej zospodu papierom. Pečieme v predhriatej rúre pri 180°C asi 30 minút. Z mlieka a prášku pripravíme puding. Z roztopeného masla a cukru vyšľaháme penu, do ktorej postupne šľaháme puding. Korpus zbavíme papiera a necháme vychladnúť. Očistíme okraj tortovej formy. Znovu ju zavrieme korpus a polejeme krémom. Dobre vychladíme, najlepšie aspoň 2 hodiny v chladničke (nevkladať horúce!). Po vychladení pudingu pripravíme želatínu. Tortu obložíme ovocím a rovnomerne zalejeme želatínou. Ak želatína nezakryje všetko ovocie, je dobré lyžicou aspoň „popolievať“ všetko ovocie, bude sa pekne lesknúť a nebude schnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára