13. 3. 2009

Morčacie v paprikovej omáčke

Suroviny:600 g morčacieho mäsa pokrájaného na rezančeky,soľ
mleté čierne korenie
30 g roztopeného masla
2 cibule pokrájané na kocky
2 posekané strúčiky cesnaku
1 – 2 PL mletej sladkej papriky
1 PL múky
1/8 l slepačieho vývaru
¼ l sladkej smotany
1 PL posekanej petržlenovej vňate
Postup:Rezančeky morčacieho mäsa osolíme, okoreníme. V horúcom tuku ich po dávkach opečieme. Vo výpeku do sklovita osmažíme cibuľu a cesnak, poprášime ich paprikou a múkou a krátko opražíme. Do panvice pridáme bujón a zvaríme ho. Potom primiešame smotanu a prudko varíme do zhustnutia. Napokon v omáčke zohrejeme rezančeky mäsa a posypeme posekaným petržlenom.

Žiadne komentáre: