13. 3. 2009

Morčacie karí

Suroviny:600 g morčacieho mäsa pokrájaného na rezančeky
soľ
čierne mleté korenie
3 PL klíčkového oleja
2 PL posekanej cibule
1 posekaný strúčik cesnaku
dužina z ½ manga
1 PL karí korenia
½ KL kurkumy
½ KL postrúhaného ďumbiera
po 1/8 l slepačieho bujónu a sladkej smotany
2 plátky ananásu
1 PL posekanej petržlenovej vňate
Postup:Rezančeky morčacieho mäsa osolíme a posypeme čiernym korením. V horúcom oleji ich po dávkach opražíme a vyberieme. Do výpeku pridáme cibuľu a cesnak, dosklovita ich posmažíme a pridáme mango pokrájané na kocky. Primiešame korenie, podlejeme bujónom a smotanou. Niekoľko minút povaríme do zhustnutia. Potom pridáme mäso a zohrejeme. Napokon posypeme posekaným petržlenom.

Žiadne komentáre: