13. 3. 2009

Morčacie mäso so zeleninou

Suroviny:600 g morčacieho mäsa pokrájaného na rezančeky,soľ
čerstvo pomleté čierne korenie
2 PL oleja
40 g masla
400 g zeleniny pokrájanej na jemné rezančeky
1/8 l slepačieho vývaru
4 PL kyslej smotany
2 PL posekanej pažítky
Postup:Rezančeky morčacieho mäsa posolíme, posypeme čiernym korením. V horúcom oleji ich po častiach zo všetkých strán opečieme a vyberieme. Do výpeku pridáme maslo, speníme ho a všetku zeleninu v ňom osmažíme. Podlejeme ju bujónom a prikrytú niekoľko minút dusíme (zelenina má byť mäkká a pritom pevná). Primiešame smotanu, krátko povaríme, pridáme rezančeky mäsa a ohrejeme. Posypeme pažítkou.

Žiadne komentáre: