26. 3. 2009

Malinové pyšteky

Suroviny:150 g malín, 50 g škrobovej múčky, 125 g práškového cukru, 2 bielka, 2 až 3 kvapky červeného potravinárskeho farbiva, 50 g mletých mandlí, soľ, 2 vajcia, 75 g cukru, 250 g masla, 0,2 dl rumu 

Postup:Nad parou ušľaháme tuhý sneh. Pridáme cukor a ďalej šľaháme do zhustnutia. Odložíme zo sporáka, primiešame škrobovú múčku, mleté mandle a farbivo. Zmes vložíme do cukrárskeho vrecka s hladkým otvorom a vytlačíme na vymastený plech kopčeky. Pečieme pre 150 stupňov Celzia asi 15 minút. Dáme vychladnúť. Nad parou ušľaháme vajcia s cukrom na hustú penu, odložíme a miešame až do vychladnutia. Maliny prelisujeme. Maslo vymiešame na penu a po lyžičkách pridávame maliny, rum a vajcovú penu. Stále miešame. Pyšteky potrieme penou a spojíme. Dáme stuhnúť. Ihneď podávame. Naplnené neskladujeme.

Žiadne komentáre: