Suroviny:6 vajec
6 PL kryštálového cukru
6 PL polohrubej múky
½ bal. prášku do pečiva
strúhaná kôra z 1 citróna
štipka sódy bikarbóny
3 kyslé smotany
3 vanilkové cukre
1 PL práškového cukru
1 bal. práškovej šľahačky
2 Fruttini – ovocný krém
Postup:Základ je piškóta zo 6 vajec (na tortovú formu stačí 4 – 5 vajec). Celé vajcia vyšľaháme v stroji s kryštálovým cukrom asi 15 – 20 minút. Keď vaječná hmota zbelie, sneh je vyšľahaný a cukor roztopený. V múke rozmiešame kypriaci prášok, sódu a citrónovú kôru. Vareškou zľahka vmiešame múku do vaječno – cukrovej zmesi. Na piškótu pripravíme plnku z kyslých smotán – cca 750g, na každú smotanu jeden vanilkový cukor + lyžička práškového cukru, všetko to zmiešať, pridať jednu vyšľahanú šľahačku v prášku (s trochou menej mlieka) a tuto masu natrieť na piskotu a dať do chladničky. Nakoniec si pripraviť polevu - fruttini (je to ovocný puding, odporúčam naozaj pohľadať priamo fruttini a najlepšia je podľa mňa čerešňová) uvariť s 80 ml vody a 8 PL cukru. Vytvorí sa vám krásna červená želatína, ktorú ešte horúcu nalejete na koláč a keď to vychladne, strčí sa to na dve tri hodinky do chladničky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára