13. 3. 2009

Keksíkový koláč Cappuccino

Suroviny:250 g tuku
4 lyžice koňaku, alebo rumu
50 g kávového prášku cappuccino
2 čerstvé vajcia
300 g práškového cukru 
1 balíček vanilkového cukru
2 lyžice kakaa
200 g maslových keksíkov
Postup:Tuk rozpustíme, necháme trochu vychladnúť. Koňak, alebo ak nechceme alkohol, tak vodu zohrejeme a vsypeme kávový prášok. Tuk, vajcia, preosiaty práškový cukor, vanilkový cukor, kakao a rozpustenú kávu spolu premiešame. Hranatú formu vystelieme priesvitnou fóliou – celofánom. Poukladáme do nej striedavo keksy a krém. Najmenej na 2 hodiny dáme do chladničky stuhnúť. Potom koláč vyklopíme z formy a odstránime fóliu. Podávame pokrájaný na tenké plátky. 

Žiadne komentáre: