13. 3. 2009

Čokoládový krémeš

Cesto:
20 dkg hladkej múky špeciál, 10 dkg práškového cukru, 1 lyžicu pálenky /rum/, 3 žĺtka, 1 zarovnaná lyžička sódy bicarbóny, 5 dkg Hera, alebo iný tuk, 1 lyžica medu. 
Zmiesiť, vyvaľkať a upiecť v hlbokom vymastenom a vysypanom múkou plechu. Piecť v miernej rúre. Nechať vychladnúť na plechu. 
Plnka: 
Do väčšieho hrnca dať variť 7 dcl vody so 6 lyžicami kryštálového cukru a 1 vanilkou. 
V 2,5 dcl studenej vody rozmiešať 4 zlaté klasy. Vyliať do vriacej cukrovej vody a za stáleho miešania uvariť. Medzitým šľahať v šľahači 5 bielkov s 21 dkg kryštálového cukru a ½ vanilky. Sneh musí byť riadne tuhý. Hotový vmiešať do vriacej hmoty zo zlatých klasov na miernom ohni. .Potom hneď vyliať na vychladnutý koláč a nechať dobre vychladnúť, najlepšie do druhého dňa. 3 dcl mlieka, 2 žĺtka, ½ vanilky, 1,5 lyžice polohrubej múky uvariť na kašu. Vymiešať l maslo, 20 dkg práškového cukru, pridať vychladnutú kašu a nakoniec 2 lyžice kakaa. Natrieť na bielu plnku, nechať stuhnúť a na to dať čokoládovú polevu. 

Žiadne komentáre: