13. 3. 2009

Babovka Evička

Suroviny:Hrnček hl. múky
Hrnček hr. múky
Hrnček kryštál. cukru
Hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
2 vajcia
Postup:Všetko zmiešať dohladka (najlepšie metličkou, je to najrýchlejšie)
Formu na bábovku vymastiť (masť, olej), vysypať strúhankou, polovicu cesta vyliať do vysypanej formy. Do zvyšku cesta vmiešať 1 zarovnanú poliev. lyžicu kakaa, ja pridávam aj hrozienka, niekto to nemá rád. Tmavé cesto prilejeme do svetlého do formy a dáme do trúby piecť (cca 200 - 220 stupňov a asi pol hodinu). Kontrolujeme dreveným špáradlom (ak sa lepí, pečieme ďalej). Keď sa už cesto na špáradlo nelepí vyberieme formu, prikryjeme plytkým tanierom a preklopíme. Ak bábovka nevypadne, namočíme utierku do studenej vody a prehodíme cez formu. Po chvíli bábovka vypadne sama

Žiadne komentáre: